В момента единственият начин да се сдобиете с умният Google Assistant, е ако притежавате Google Pixel или Pixel XL. Но това изглежда няма да трае още дълго.

LG в момента разговаря както с Amazon така и с Google и се надява бъдещите смартфони на компанията да са или с Alexa или с Assistant. Скороизлизащият G6 ще бъде разкрит в края на февруари по време на Световният мобилен конгрес.

Google много се надуха със своя нов ИИ Assistant, наричайки го „твоят личен Google“, когато го пуснаха в серията Pixel миналия октомври. Нормално е от LG да искат този асистент, но това че го искат, не означава, че Google ще им го отпуснат с лека ръка. Дали американците са на път да разпространят Assistant и в други Android устройства или точно обратното?

За щастие, LG имат и план „Б“ – Alexa.

Компанията вече имат доста сериозни взаимоотношения с Amazon. Alexa е в един от техните смарт хладилници. Не е трудно да се досетим, че Alexa може да се превърне в асистент и на други LG устройства.

Ако това стане, G6 ще бъде първият смартфон изобщо с Alexa. Крачка, която Джеф Безос със сигурност иска да предприеме все някога. Ясно е, че следващата стъпка за Alexa е мобилно устройство, но дали то ще бъде на LG или не… Ще разберем скоро.