гении

Винаги ми е било интересно как минава ежедневието на някои от най-големите гении на планетата? Какво толкова правят през деня и как раждат всички тези променящи живота ни решения? Дали не спят по цял нощ, замислени над книгите или прекарват времето си както всеки друг нормален човек на планетата.

Интересното е, че напук на всички предположения, които имах, хората с малко повече умствен капацитет не стоят вкъщи, затормозени от задълбочени размисли над своите творения. Техният живот не се различава от този на един средностатистически човек, за който света едва ли някога ще чуе, камо ли да говори с десетилетия.

В една от последните инфографики, които намерих в мрежата, се вижда ясно каква част от времето си тези гении на нашето съвремие прекарват в работа и каква част в забавление и разни други занимания. Ако се загледате в снимката малко по-долу ще видите и “уникалното” ежедневие на един от известните автори Хънтър Томсън. Човекът отделя значителна част от времето си над кокаина, цигарите и алкохола. След цял ден преминал в “здравословни” занимания едва в полунощ той вече е готов да работи.

Освен него ще разберете и какво са правели гении като Бетовен, Моцарт, Фройд, Дикенс, Дарвин, Льо Корбюзие, Бенджамин Франклин и други.