apple-tv-bgr-23

Няма да видим iTV на Apple преди края на 2015 г. или началото на 2016 г. Това твърди анализаторът Ming-Chi Kuo от KGI Securities. Според неговите скорошни изследвания, дългоочакваният телевизор на Apple няма да бъде пуснат в близките две години.

„Очакваме Apple да пусне нова версия на Apple TV с А7 процесор през 2014 г. и предвиждаме, че тогава доставките ще възлизат на 8.2 милиона бройки. Според нас пратките ще бъдат ограничени, освен ако Apple не интегрира повече TV съдържание, услуги, както и своя App Store.“, казва Kuo в един от своите анализи.

Анализаторът също така казва, че забавянето на доставките на Apple TV вероятно се дължи на факта, че компанията се изправя пред предизвикателството да интегрира услуги и телевизионно съдържание. Това е трудно като се има предвид различните кабелните оператори в различните държави. „Освен това създаването на верига за доставките е много скъпо. Именно заради това смятаме, че пускането на iTV ще бъде отложено до края на 2015 г. или началото на 2016 г.“, казва още Kuo.

Ming-Chi Kuo е извествен с това, че съобщава много точни данни за устройствата на компанията много преди те да излязат на пазара и именно заради това той може да бъде смятан за достоверен източник на информация.