Може би никога до сега в историята на iPhone, изтичащата информация не е била толкова раздвоена, колкото в момента относно бъдещия iPhone 8. Едни твърдят, че скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде вгръден в OLED дисплея, после се пръква някой, който казва “Не!” После пак започваме с докладите за вграден в дисплея Touch ID… Ето че сега отново се връщаме на другата крайност, а именно — според небезизвестния Минг-Чи Куо от KGI Securities, скенерът за пръстови отпечатъци няма да е част от дисплея на iPhone 8.

Куо твърди, че да, iPhone 8 ще е с дисплей, който почти изцяло обхваща предния панел на устройството (тоест ще е с изключително тънки безели) и хардуерен Home бутон няма да присъства. Въпреки това обаче, софтуерният Home бутон няма да притежава възможност за сканиране на пръстови отпечатъци.

Анализаторът обаче не споделя дали в този случай Apple ще преместят Touch ID върху задния панел (или пък някъде другаде).

От друга страна обаче, Digitimes споделят, че имат надеждна информация от източници част от доставчиците на Apple, според която да, скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде интегриран в дисплея на новия iPhone 8. Ами сега, на кой да вярваме? Както и всяка предна година ще кажем — докато новият iPhone не бъде официално представен, няма как да знаем. Така че нека просто изчакаме.