Компютърните монитори ви изглеждат еднакви? Или мислите, че по-голям екран не би ви бил от полза, защото така или иначе имате дисплей на лаптопа и смартфона си? Нека ви дадем малко поводи за размисъл по отношение на това как можете да работите много по-удобно и да се забавлявате в по-голяма степен с някои от актуалните модели компютърни дисплеи на AOC.

ВИЖ ОЩЕ: Vivaldi е мощен уеб браузър, създаден от бившия директор на Opera Software

Освен геймърската линия от модели, която е предпочитана от огромно количество любители на компютърни игри заради уникалния си дизайн и възможности, AOC предлага много и модели, подходящи за работи в офиса или у дома. За крайния потребител е важно да научи с какво мониторите с марка AOC се различават от останалите предложения на пазара. Ето с какво дисплеите AOC могат да направят работата с компютъра много по-удобна и продуктивна.

По-големият размер винаги има смисъл

Дори да работите на преносим компютър с 15- или 17-инчов дисплей, това не е оптималният размер за целодневна работа и рискувате бързо да уморите очите си или да претоварите гръбначния си стълб, защото се налага да се навеждате надолу към екрана.

Освен оптимално позициониране на нивото на очите, един 23“ или по-голям монитор ще ви предложи и много допълнително място на екрана. Така работата с електронни таблици и презентации вече няма да е наказание, защото няма да се налага постоянно да скролирате до търсеното място в документа. Освен това ще е много по-удобно да сравнявате съдържанието и да прехвърляте информация между прозорци, които са отворени един до друг.

С големия екран получавате и възможност да споделяте изображението на екрана с хора, които се намират около вас. Дисплеите на AOC в по-голямата си част използват IPS или MVA матрици, които имат много по-широки зрителни ъгли и по-точно пресъздаване на цветове в сравнение с дисплеите на преносимите компютри.

Интересен, достъпен и много удобен начин да се сдобиете с по-голям дисплей от този на преносимия компютър са USB моделите на AOC. Актуалният myConnect E1759FWU се включва само с един USB кабел към лаптопа и предлага 17.3“ екран при тегло малко над 1 кг. Така можете навсякъде да използвате удобствата на увеличената екранна площ и дори да презентирате пред групи от клиенти.

Наблюдавате картина от няколко източника едновременно

Много от актуалните домашни и бизнес модели на AOC разполагат с технологията Screen+, която позволява разделяне на екрана на до 4 области, като във всяка от тях се изобразява различно приложение.

Актуалният 28“ модел AOC u2868Pqu има Ultra HD разделителна способност на панела (3840 x 2160), което позволява да гледате няколко независими изображения с висока резолюция едновременно! Така лесно можете да съчетавате работата с удоволствието като например в една част на екрана наблюдавате спортно състезание, икономически новини или провеждате видеоконференция.

Лесна връзка с мобилни устройства

Всички монитори AOC, появили се на пазара през последната година, поддържат технологиите MHL и/или Miracast. И двете позволяват да пренесете съдържанието на екрана от Android смартфон или таблет на големия екран на монитора, за да гледате снимки, видео или да играете игри. MHL дори зарежда мобилното устройство през това време, докато Miracast е безжична.

По този начин носите офиса си навсякъде с вас, защото се нуждаете единствено от смартфон или таблет, за да провеждате срещи и да споделяте информация.

Изобилие от портове за връзка

Мониторите AOC са разработени с идеята да бъдат центъра на вашето работно място. Те предлагат USB 3.0 и 2.0 портове на удобно и достъпно място, което спестява нуждата от дълги кабели до PC-то, преплитащи се по бюрото. Можете да зареждате мобилния си телефон, без дори компютърът да е включен.

Наличието на най-модерната и бърза технология за връзка – Display Port не само гарантира върхово качество и плавно движение на картината, но и позволява лесно добавяне на още монитори, когато се нуждаете от наистина огромно екранно пространство за работа с много приложения и големи масиви от данни.