ipad mini

ipad mini

Днес корейската медия ETnews съобщи, че Apple ще използва за своя iPad mini дисплеи, произведени от Samsung – вечният им опонент в съдебните дела и патентни спорове. В момента американската компания ползва услугите на трима производители за същите дисплеи. AUOptronics доставя тези, които не са Retina, а LG и Sharp – останалите. Според новите слухове обаче Apple ще се откаже напълно от доставките на AUO и ще намали тези на Sharp, в полза на Samsung, която ще поеме част от производството на дисплеи с висока резолюция.

Не става ясно на кого ще бъдат поверени доставките, извършвани до момента от AUO. Това може би е индикация за прекратяване на производството на този вид таблети, което няма да е странно след днешната новина, че компанията пенсионира iPad 2. Очаква се тези промени да влязат в сила още през втората половина на тази година. Съдебните битки между двата гиганта нямат край, но това като че ли по никакъв начин не влияе на техните бизнес отношения. Ще се довери ли американският гигант на своя вечен опонент в съдебните спорове?

Дисплеят на iPad mini беше критикуван много, така че вероятността за смяна на производителя е много голяма, от друга страна медиите в родните страни на производител, не винаги могат да бъдат достоверен източник, особено когато се отнася до нещо съществено, касаещо Apple. Както знаем, компанията ревниво пази своите тайни и слуховете, около нея са контролирани, дали би подала информация на корейска медия?