Президентът на мобилната дивизия в HTC Чиалин Чанг (Chialin Chang) вече не е част от компанията, докладват от The Verge. Според информацията, причината е личен избор в посока професионално развитие на директора.

Чанг първоначално е служел като главен директор финанси в тайванската компания, след което между 2013 и 2017 година беше директор в сектор продажби. Той е един от многото директори, които напуснаха HTC в последно време.

Колкото до неговата досегашна позиция, изглежда тя няма перспектива след като HTC продадоха голяма част от мобилния си бизнес на Google. Напомняме, че сделката беше за 1,1 милиарда долара и включваше трансфер на работна ръка и патенти от тайванците към софтуерния гигант. Тъй като HTC са работили върху някои от Pixel смартфоните се предполага, че инженерите от мобилната дивизия на HTC ще продължат да вършат това и в Google.

Оставката на Чиалин Чанг идва в момент, в който чакаме тазгодишния флагман от HTC. Очакваме той да се казва U12 и да дойде с двойна камера. Анонимни източници са споделили пред The Verge, че HTC U12 няма да дебютира по време на Световния мобилен конгрес (MWC) в края на февруари, а малко след това.