jonah-becker-htc

Само преди 11 месеца Скот Кроил, дългогодишният шеф на дизайна в HTC, разкри че напуска компанията, а сега и неговият заместник освобождава мястото. HTC потвърди, че Джона Бекер вече не е част от екипа на тайванците.

Виж още: Тим Кук иска да дари цялото си състояние за благотворителност

Дизайнът на новият флагман HTC One M9 е доста критикуван от повечето потребители, защото в него няма почти никакви промени в сравнение с предходните модели, но това може да не е основната причина за напускането на Бекер. В Twitter той публикува снимка, на която е заедно с Кроил (от лявата му страна) и Зелуегър (от дясната), с които работеше, като също така пожела успех на HTC. Мястото на Бекер ще бъде заето от Даниел Хунд, който също е дългогодишен член на дизайнерския екип в тайванската компания.

Screen Shot 2015-03-27 at 5.12.28 PM

„Можем да потвърдим, че Джона Бекер напуска HTC. Той беше в компанията от придобиването на One & Co преди повече от шест години. Бихме искали да благодарим на Джона за работата му в HTC и му желаем всичко най-добро в бъдещите му начинания.“, се казва в официалното изявление на HTC.

Само преди седмица стана ясно, че компанията вече е с нов главен изпълнителен директор, след като Питър Чоу отстъпи своята позиция на Шер Уанг. Тези две ключови промени в компанията дават възможност за много свежи промени в линията флагмани, въпреки че тези лица не са нови за HTC, което означава, че в крайна сметка има вероятност и да изберат да следват досегашната стратегия. Остава само да изчакаме и да разберем.