Иновативната образователна програма Funday.bg предлага обучение по английски език за деца от 5 до 12 годишна възраст. Тя се отличава със своята интерактивна методика на преподаване без учебни тетрадки и домашни, а под формата на игри, изкуство, спорт и виртуални пътешествия. Чрез тези методи програмата има за цел да развие способността на децата да общуват свободно на английски език.

 

“Обучението под формата на игра е иновативен модел, който постига отлични резултати не само при децата, а и при възрастните. Ученето чрез забавление е по-ефективно, защото премахва скуката в учебния процес, помага за по-добрата концентрация, както и за по-лесното и бързо запомняне на материала. Това си има и своето научно обяснение – когато ни е приятно, нашият организъм синтезира хормони на удоволствието като допамин и серотонин, които улесняват запомнянето и ученето. Ето защо в нашите занимания централна роля имат динамичните игри и забавните упражнения, които потапят децата в света на науката и приключенията” – споделя Елена Немцова, собственик на Funday.bg.

 

Разпределени на групи според тяхната възраст и езикова компетентност, всяка събота децата работят върху различна тема на седмицата като например как да живеем и да се храним здравословно, как да опазим природните ресурси и да рециклираме, кои са най-забележителните природните феномени и др. По този начин те надграждат енциклопедичните си познания по темата и обогатяват своята лексика на английски език. Изцяло в чуждоезикова среда децата практикуват и различни спортове според сезона като активно катерене, кунг фу, Kango Jumps, фехтовка и други. В резултат те не само усвояват свободно английски език, а и редица други умения, превръщащи ги в по-пълноценни личности.

 

Освен съботните занимания, Funday организира лятна програма и арт академия. В рамките на Funday summer adventure децата развиват своите познания с преподаватели – носители на езика, което им помага да започнат да мислят на английски и да го използват в своята ежедневна комуникация. Funday art academy от своя страна има за цел да развие въображението, таланта и интересите на децата в различни области на изкуството в рамките на 30 съботи в годината. Артистичните ателиета се провеждат изцяло на английски и с помощта на различни работилници, които въвеждат малките творци в света на актьорското майсторство, музиката, изобразителното изкуство, графичния дизайн, както и съвременния танц и балет.

 

Програмата разполага с висококвалифицирани преподаватели от Великобритания и Америка, които са естествени носители на езика и предразполагат децата да се отпуснат и да общуват свободно. В рамките на артистичните ателиета с тях работят едни от най-ярките специалисти в артистичните среди.

Сподели
Предишна страница7 интересни факта за .eu домейна
Следваща страницаИво Христов инициира европейски дебат за здравните ефекти от 5G
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.