Продуктовото позициониране в холивудските филми отдавна е нещо голямо. Лога и продукти на големи марки и компании се виждат на екрана заедно с актьорите и заедно с това носят големи приходи на студиата, които работят по продукциите. Това, разбира се, важи и за филмите с Джеймс Бонд. Тайният агент е известен със скъпите си модели Aston Martin, часовниците Omega и други.

Според Business Insider Sony са предложили 18 милиона долара на Columbia Pictures за продуктово позициониране. От тях 5 милиона са били за Даниел Крейг, който да използва техния смартфон Sony Xperia Z4 в новия филм „Спектър“ (Spectre). Подобна оферта имало и от Samsung, която била на стойност 50 милиона щатски долара (от тях отново 5 милиона били за смартфон, който да бъде видян в ръцете на 007).

Изтекли електронни писма на продуцента Барбара Броколи разкриват, че тук решението не зависело само от гледна точка на финанси. По думите на Андрю Гъмперт от Columbia Pictures,

„Отвъд фактора „пари“, има и, както знаете, креативен такъв; Сам [Мендес] и Даниел [Крейг] не харесват смартфона на Sony за филма (мислете все едно, че Джеймс Бонд използва само най-доброто; според тях Sony не е най-доброто).“

Според Apple Insider, Бонд не би ползвал Android смартфон поради възможните проблеми от гледна точка на сигурността, а той все пак е таен агент. Най-вероятно в продължението на сагата ще видим Даниел Крейг с iPhone в ръка. В този ред на мисли, традицията на Apple е да дава безплтни устройства (не само телефони) за използване по време на снимки на различни филми.