Най-много аплодисменти снощи Microsoft получиха за демонстрацията, която направиха на HoloLens. Ще си кажете, че това вече сме го виждали, а аз пък ще ви кажа, че беше съвсем различно от това, което сте очаквали. Досега все гледахме демонстрации на неща, разработени от партньорите на Microsoft. Вчера на сцената компанията представи нещо, което разработва сама от известно време.

Играта се нарича Project XRay и американците наричат преживяването Mixed Reality Gaming – с думи прости, слагате очилата на Microsoft на главата си и домът ви се превръща в бойно поле. Роботи чупят стените, стрелят по вас и т.н. Вие пък ще отбранявате с виртуално оръжие, което стои на ръката ви и се движи плавно с нея.

Страничен наблюдател няма да разбере какво се случва, но през очилата вие ще виждате всичко. На сцената Microsoft показа това благодарение на специална камера, виждаща всичко, което и играчът. Ето и цялото представяне на играта във видео от Gizmodo:

Най-забавното е, че скоро може би ще можем да се насладим на още повече и различни игри с HoloLens. От Microsoft обявиха, че пускат в продажба от днес HoloLens Development Kit – устройството, предназначено за разработчици. То ще струва 3000 долара. Колко яко е това според вас?