Четири милиона потребителя на интернет доставчикът TalkTalk във Великобритания бяха засегнати от атака на хакери в сряда. Според компанията, всички лични данни на клиентите ѝ може да са били откраднати – включително имена, адреси, рожденни дати e-mail адреси, телефонни номера и банкови карти. TalkTalk са уповестили, че ще се свържат с всеки един клиент, за да обяснят ситуацията и да се опитат да възвърнат доверието на хората.

Според BBC и журналиста Рори Келан-Джоунс, хакерска група, базирана в Русия е отговорна за атаката. В Twitter Джоунс е публикувал съобщение, което е било получено от самите хакери. В него се казва, че отговорните са се адаптирали според сигурността на мрежата и че не могат да бъдат спрени. Твърдят също така, че контролират Европа, Азия и Америка. Пълното съобщение ще намерите в туита на Джоунс.

Полицията веднага е започнала разследване и според тях атаката, която е била направена над TalkTalk е сериозна. Интернет доставчикът твърди, че сайтът им вече е сигурен. Според BBC и журналистът, споделил съобщението, самото съобщение няма как да бъде потвърдено. Въпреки това, медиите вярват, че точно подателите на информацията са отговорни за случилото се.