Моделът за 2018 година на Ford Mustang ще бъде силно променен, споделят от компанията. Най-голямата промяна, която очакваме, е вариантът с V6 двигател да отпадне от предлаганите на пазара модели. Освен това обаче, още няколко интересни неща очакват бъдещите притежатели на американския автомобил.

Новият базов модел на Ford Mustang ще стане 2,3-литровият 4-цилиндров EcoBoost двигател, който от Ford споделят, че е доста по-мощен от стария V6. Ъпгрейднатият 5-литров V8 пък ще бъде в сърцето на мощния Mustang GT.

Други добавки ще видим в лицето на подобрения при шестстепенната ръчна скоростна кутия, както, изцяло нова 10-степенна автоматична такава и ръчен контрол над скоростите директно от волана. Всичко това ще доведе до по-бързо превключване между скорости и по-бързо ускорение от 0 до 100 километра в час. За заинтересованите — ръчната скоростна кутия се предлага както при EcoBoost, така и при Mustang GT. От Ford споделят, че продължават да произвеждат Mustang с ръчни скорости, защото има много шофьори, които я предпочитат въпреки „по-лошото представяне“.

2018-ford-mustang-2Последните промени, които ще са налични при Mustang 2018, са изцяло LED светлини и мигачи, както и редизайн на формата за по-добра аеродинамика. Apple CarPlay и Android Auto също са налични.

Ford Mustang 2018 излиза на пазара в Северна Америка през есента. Цените все още не са обявени.

2018-ford-mustang-3

2018-ford-mustang-4

2018-ford-mustang-5