Преди седмица ви запознах с indie екшъна “Kung Fury” от неизвестния режисьор, сценарист и актьор Дейвид Сандбърг. Филмът беше финансиран през платформата за набиране на средства Kickstarter и събра три пъти повече пари, отколкото му трябваха. След това продукцията си извоюва място на фестивала в Кан, а малко преди това пък беше забелязана от краля на безумните екшъни – Робърт Родригес. Защо обаче отново отваряме дума за “Kung Fury”? Защото днес режисьорът и неговото студио пуснаха продукцията за безплатно гледане в YouTube. Бих попитал какво по-хубаво от това?

Филмът започва с прищракване на кадър, все едно пускате VHS касета в старото видео, след което на изцяло CGI фона се изписва “Miami 1985”. Осемдесетарсият екшън е наистина осемдесетарски, само че този Маями, който ще видите в “Kung Fury” е малко по-различен от реалния такъв, дори и през далечната 1985 година – престъпност, натрапчиви неонови светлини, битки със зли кунг фу майстори и какво ли още не. Героят Кунг Фюри, който живее в шаолин храм в центъра на града, ще се изправи срещу Кунг Фюрера – самият Адолф Хитлер – в безпощадна битка. В нея взимат участие още динозаври и викинги, както видяхме от трейлъра.

Е, нямам какво повече да кажа, освен какво още чакате, та не отивате да гледате “Kung Fury”? Безплатно е и ще отнеме само 30 минути. Обаче ще си заслужава, защото този филм е най-безумният осемдесетарски екшън, който 80-те години на миналия век не родиха. Плюс саундтрак от Дейвид Хаселхов, така че… Може би е редно да добавя и едно предупреждение, че е по-добре лица под 16 години да не го гледат.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS