Виртуалната реалност все по-сериозно навлиза в нашето ежедневие и мултимедийно забавление. Така че беше логично в някакъв момент от развитието на технологиите да станем свидетели на първия VR концерт в 360 градуса. Честта тук се пада на певицата D∆WN (Dawn Richard).

За тези от вас, които не знаят – YouTube стартира нещо като нова услуга. Тя се нарича YouTube Live 360 и представлява стрийминг на живо на различни събития, между които и концерти. Едно от първите видеа в Live 360 е именно концертът на D∆WN в Лос Анджелис, който в интерес на истината е организиран съвместно с The Verge, които са свързали YouTube с певицата.

Видеото, което можете да видите по-горе, е публикувано на YouTube канала на The Verge и представлява живо изпълнение на няколко песни, заедно с танцьори. Камерата в 360 градуса се намира на самата сцена, така че имате поглед над всичко, което се случва на събитието. След изпълнението, Емили Йошида от The Verge прави кратко интервю с певицата D∆WN относно стремежът ѝ да направи концерт във виртуална реалност.