Вчера в Twitter профила на приложението за навигация Waze се появи интересна снимка. Описанието към нея гласи, че гласът за навигиране ще се предостави от най-голямата знаменитост, правила това до момента. Не се споменава име, но има един интересен жокер – пръстенът е този на губернатора на Калифорния. Точно така, няма причина да не сме сигурни, че става въпрос за добрия стар Арнолд Шварценегер.

Ъпдейтът с новия глас трябва да започне да се разпраща към потребителите от днес, така че всичко ще се потвърди най-рано след няколко часа. Но както казах, няма причина да не вярваме, че гласът ще е на бате Арни. Все пак съвсем скоро ще се състои премиерата на новият му филм „Терминатор: Генезис“ (Terminator Genisys) и действието се явява отчасти и рекламна кампания.

Waze пък са собственост на Google от вече приблизително две години, така че може да се каже, че могат да си го позволят. Въпреки, че някои функционалности на Waze са имплементирани в Google Maps, приложението продължава да работи самостоятелно и да се управлява от служителите си в Израел.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS