Следващия път, когато отидете в Apple Store, за да си поиграете с най-новият модел на iPhone, ще можете наистина да се насладите на момента и да подържите телефона в ръка.

Както бе обявено от MacRumors, много Apple места (Купертино не иска да бъдат наричани „магазини“ вече) са започнали да махат връзките, които не позволяват телефоните да бъдат премествани на повече от няколко сантиметра от местонахождението им. Все пак в реалния живот, хората не използват техните модели на iPhone прикрепени постоянно с някакъв кабел.

Тази промяна ще позволи на всеки да усети как ще се чувства с телефона, сякаш просто е взел да разгледа iPhone-а на свой приятел. Освен това клиентите в магазините ще могат да пробват различни калъфи за дадения телефон и други аксесоари. Дори ще могат да проверят как устройството ще седи в джоба им.

Но не си мислете, че ще можете спокойно да си излезете от мястото с един безплатен iPhone. Apple, разбира се, са се погрижили да проследяват своите устройства, чрез невидими защити, като можете да бъдете сигурни, че алармата в магазина ще се включи, ако се опитате да преминете през вратата, без да сте си закупили телефона.

Охраната със сигурност ще наглежда клиентите още по-строго отпреди. Ясно е, че някои хора, все пак ще успеят да надхитрят системата и ще отмъкнат със себе си един iPhone. Но какво значение има едно устройство, когато си една от най-ценните и заможни компании в света?

Засега по-големите устройства, като iPad и MacBook остават оковани, но както са тръгнали нещата, може скоро и те да бъдат пуснати на свобода.