Drone-Swiss

В Швейцария пощенските услуги вече заслужават названието “доставките на бъдещето”. Причината е, че те започват едномесечен пробен период, в който да се използват дрони за доставка на колетни пратки до получателите им.
Представители на пощенските услуги казват, че все още не планират заместването на пощальоните с машините. Очакванията са това да се случи най-рано след 5 години. Целта на изпитанието е да се разберат предимствата и недостатъците на машините, когато те се използват за доставки.

Първоначално дроновете ще пренасят само много лек товар на ограничено разстояние. Маршрутът до дестинацията се изчислява от специален софтуер, който ги направлява. Швейцарските пощи отбелязват, че комерсиалното пускане на тези устройства като застъпници на пощальоните изисква и редица нормативни уредби. Все още дроновете не са достатъчно регулирани, за да могат да изпълняват публично тази длъжност.

Използването на дрони при пощенските услуги до този момент се оказва много ефективно. В Германия DHL вече работят с безпилотните самолети за доставки до отдалечен остров.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS