дубай

В Дубай ще бъде построена най-дългата в света закрита ски писта. Плановете са да се изгради нов комплекс, а когато работата по него приключи, той да помещава най-високата жилищна сграда в света, най-големите танцуващи фонтани (над 420 метра), както и 1.2-километровата ски писта. Тя ще бъде около три пъти по-дълга от в момента намиращата се в Дубай, както и почти два пъти по-дълга от държащата рекорда в Германия.

Първата фаза е подножието на комплекса Meydan One, което е с големина от 5 милиона квадратни метра и трябва да осигури дом на 78 300 жители. Очаква се той да бъде завършен преди 2020 година, а разходите по него да възлизат на 6.8 млрд. долара. Проектът Meydan One ще включва още хотел с 350 стаи, мол, 300 ресторанта, плаж и яхт клуб.

„Ние сме се посветили на разработката на дестинации с много приложения, които надхвърлят очакванията и ще се погрижат за всеки живеещ и работещ тук човек, както и за тези, които пътуват по света. Това развитие е мислене напред, интерактивно начинание, насочено към Дубай от утрешния ден“, заяви председателят на Meydan City Corporation.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS