iOS 8

iOS 8 iPhone 6

Според спекулациите бъдещият iPhone 6 ще дойде в две версии, едната с 4.7-инчов дисплей, а другата – с 5.5 или 5.7-инчов и с новата версия на операционната система iOS 8.

В Weibo беше публикуван предполагаем скрийншот на iOS 8, който е с оригинална резолюция 1600 х 966 пиксела и не се връзва с никой от съществуващите резолюции на Apple устройствата. Също така, както знаем iPhone 5s има 4-инчов дисплей, на който иконите са разположени в четири колони, а на снимката колоните са 5, което ни навежда на мисълта, че операционната система е оптимизирана за по-голям на екрана и е възможно снимката наистина да е от iPhone 6.

iOS8 iPhone 6

На скрийншота виждаме също така и стоковите приложения, заедно с някои нови, като iTunes Radio, CarPlay и Healthbook. Разбира се това е само едно изображение, което би могло лесно да се фалшифицира, но все пак може би така ще изглежда бъдещата iOS 8. Новата версия на операционната система ще бъде представена на WWDC 2014, а колкото до iPhone 6– най-вероятно ще трябва да изчакаме до есента, тъй като според последната информация, конференцията ще бъде фокусирана върху софтуера и не се очаква на нея да бъдат представени нови устройства.

Както знаем Apple не обича да предоставя информация за своите бъдещи устройства, възможно ли е това да е скрийншот от iPhone 6?