iPhone-6s-Edition-Concept-01

Очакваме с нетърпение да видим новия iPhone 6s, а с наближаването на датата на събитието слуховете все повече се умножават. Представяме ви списък с всичо, което до момента знаем за устройството.

Как ще се казва?

Със сигурност новият iPhone ще се казва 6s. Естествено е и моделът с по-голям диагонал на екрана де бъде с името „Plus”. Според непотвърдена информация Apple веротяно ще обяви и iPhone C с 4-инчов дисплей.

Дизайн

Не очакваме радикална промяна в дизайна на iPhone 6s. Както всеки модел с това обозначение, при него също вероятно няма да има видима разлика от предшественика. За сметка на това, със сигурност ще има подобрени характеристики.

Анализатори смятат, че Apple може да добави подобрения във външния вид, които ще са незабележими за някои потребители. Това включва и идеята за леко удебеляване на корпуса, за да се премахне възможността за огъване на смартфона. Спекулира се, че Apple вероятно ще предложи нови цветов опции – розово и златисто-розово.

Характеристики

Както всеки „S” модел, и тук може да очакваме значителни подобрения в характеристиките. Почти сигурно е, че iPhone 6s ще е с процесор A9, като се твърди, че той е около 35% по-енергоефективен от предишното поколение. Производителността му е 20% по-добра, а самият чип е 15% по-малък. Нормално е и да очакваме 2 GB оперативна памет. Qualcomm може да предложат и нова безжична карта, която да подобри максималната скорост на теглене до 300 Mbps.

Изтекли снимки показват, че от Apple са успяли да поставят всички тези компоненти в рамките на една платка. Към целия този комплект се добавя и нов (по-малък) NFC чип.

Различни източници посочват, че може да очакваме и Force Touch при iPhone 6s. Подобрение ще има и в камерата – възможност на снимане с резолюция 4K, а според редица мнения iPhone 6s ще надхвърли многократно възможностите на всеки един телефон от тази линия. Надяваме се на промени, които да улеснят Touch ID и разпознаването на пръстови отпечатъци.

iOS 9

От предварителната версия на бъдещата мобилна операционна система вече знаем много подробности за нейните възможности. Към новия iPhone се добавя и интеграция на Maps с градския транспорт на някои градове и изцяло обновено приложение Notes. IOS 9 включва и множество актуализации, които подобряват автономната работа, производителността и сигурността.

Колко ще струва?

По традиция не можем да кажем със сигурност колко ще струва новото устройство. Предполагат се цени като 199 щатски долара с договор с мобилен оператор и 299 долара за iPhone 6s Plus.

Кога ще бъде наличен за покупка?

Ако всичко върви по предварителните планове и слуховете са точни, тогава сигурно iPhone 6s ще бъде представен на 9 септември. Предварителните поръчки вероятно ще започнат на 11 септември, а официалите продажби на 16.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS