Първоначалното мнение на анализатора Минг-Чи Куо за Face ID беше, че Apple ще прецени дали да го имплементира в по-нататъшни модели според реакциите та потребителите. В началото той сподели, че в бъдеще Купертино ще се върнат към Touch ID, но сега Куо ще обърна на 180 градуса.

Според нов доклад на анализатора, от 2018 година нататък, Apple ще разчитат само на Face ID за своите смартфони и ще загърбят изцяло Touch ID.

Макар в момента Apple да изпитват затруднения при изработката на технологията за 3D сканиране на лицето, Куо твърди, че TrueDepth и Face ID ще затвърдят позицията на компанията на пазара.

Колкото до разработката на скенер за пръстови отпечатъци под дисплея, Куо също промени твърдението си от по-рано. Тогава анализаторът смяташе, че Apple ще продължи с опитите да имплементира Touch ID в екрана. Сега обаче, както споменахме по-горе, Купертино ще се фокусират изцяло върху Face ID. Това значи край на опитите в посока скенер под дисплея.

Сега остава да почакаме до 2018 година, за да видим какво ще ни подготвят тогава от Apple. Куо сподели по-рано, че следващият iPad Pro също се очаква с Face ID. Ако това се превърне в реалност, ще е още един жокер за края на Touch ID.