facebook-sign-711

Facebook (FB) взе участие днес в Game Developers Conference. Въпреки всеизвестната слава на социалната мрежа като една своеобразна гейм зона, компанията не пропусна да се похвали с последни и актуални статистически данни.

Всеки месец над 250 милиона Facebook потребители играят игри в социалната мрежа, което е грубо около 20% от общите посещения на сайта. Представителите на Facebook също напомниха и на всички разработчици, че проектирането на игри в точно този сайт може да се окаже доста доходоносен бизнес. Създателите на над 100 игри са генерирали печалби за над 1 милион долара през изминалата година, което сумирано показва, че разработчиците си разделят над 2 милиарда долара.

От компанията не пропуснаха и да споменат ползите, които имат от Facebook интеграцията на игри в платформи като iOS и Android.  Мобилните приложения са изпратили 263 милиона кликвания към App Store и Google Play през февруари. Интеграцията явно е доста привлекателна за геймърите, защото 55% от топ 400-те iOS приложения са вързани към услугата.

Игрите също ще бъдат във фокус в новия дизайн на timeline-a, а нов новият раздел на игрите ще позволяват на потребителите да подбират любимите си игри.

Източник: The Verge