Съоснователят на Apple Стив Возняк сподели пред Deadline Hollywood, че много харесва продукцията на Дани Бойл. „Стив Джобс“ (Steve Jobs) е най-новият филм, който Бойл готви за широката публика и е базиран на официалната биография за Джобс на Уолтър Айзъксън.

Пред Deadline Hollywood Стив Возняк казва „Видях груба версия на филма и почувствах все едно наистина гледам Стив Джобс. Моите искрени почитания към Дани Бойл и Аарон Соркин за дето са го направили толкова правилно.“ Разбира се, голяма част от добре постигнатата работа е дело и на Соркин, който е адаптирал сценария на филма от книгата. Той е около 200 страници и се предполага, че е пълен с типичните за Аарон Соркин диалози. Предварителната световна премиера на „Стив Джобс“ бе на 5 септември в Колорадо, където се проведе ежегодният Telluride Film Festival.

В новия филм за Стив Джобс, главната роля играе актьорът от германски произход Майкъл Фасбендър. Той стана известен с няколко филма, между които „Прометей“ (Prometheus) на Ридли Скот и „X-Men: Първа вълна“ (X-Men: First Class). Фасбендър има една номинация за Оскар за ролята си в „12 години робство“ (12 Years a Slave) през 2014 г. Ролята на Стив Возняк в предстоящия филм се изпълнява от Сет Роугън. „Стив Джобс“ излиза по кината на 9 октомври. Все още официална дата за България няма.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS