Walking

На изложението E3 Starbreeze изненадаха публиката с новия шлем за виртуална реалност, който се нарича StarVR. Наред с това, компанията представи и най-новата игра, базирана на хитовия сериал “Живите мъртви” (The Walking Dead). Демонстрацията на устройството с демото на играта показва две интересни достижения. Първо, създателите са успели да постигнат 210-градусова панорама, което дава усещане за простор и задълбоченост на образите. И второ, виртуалната реалност все по-често ще става част от гейминга.

След поставянето на шлема, играчите не само заглушават околния свят, но и напълно могат да се отдадат на атмосферата на представения продукт. Симбиозата с The Walking Dead дава възможност за едно усещане за пълно потапяне в играта. Разработчиците са направили и специално оръжие, което се хваща в ръцете. То е оборудвано със сензори, така че насочването му се отразява моментално и в играта. Прибавянето на тактилни усещания към визуалните ефекти и панорамната картина предлага едно цялостно усещане, което надминава игрите, използващи шлем като единствен компонент за виртуална реалност.

За съжаление недостатъците са много повече от предимствата. Демото е разочароващо, защото не дава възможност за свободно движение на играчите. Все още играта е в много ранен етап на разработка и това силно ограничава възможностите. Очевидно има и още работа по шлема, но обещаващата формула остава.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS