Забравете HTC One X10! Това е просто нова версия на миналогодишен смартфон. Това, което ще видим на 12 януари е нещо друго — с кодовото име „Ocean Blue“. Този нов телефон от тайванската компания ще се опита за пореден път да привлече погледа на старите фенове на марката. Но какво да очакваме от него?

Благодарение на Android Police, които са се добрали до снимки във Weibo, имаме възможност да видим това предстоящо устройство. Както можете да видите в галерията по-долу, то няма да е с изцяло алуминиев корпус. Този път HTC залагат да стъклен дизайн и алуминиева рамка. Освен това имаме доста голяма основна камера (макар и силно наподобяваща тази при Galaxy S7). Разбира се, и този HTC продукт няма да има аудио жак, на мястото на който присъства USB Type-C порт.

Може би най-интересното обаче стои в горната част на предния панел — това е втори дисплей, подобен на този при LG V20. Той изглежда ще показва бързи бутони за избрани приложения, като ще има възможност да визуализира още времето, батерията, часовник и дата.

Изглежда HTC Ocean Blue ще дойде в общо поне четири цвята — черно, тъмно синьо, сиво и златисто. Какво ще кажете, харесва ли ви?

Както споменахме по-горе, смартфонът има познат вид. Още повече, ащо HTC искат да впечатлят, ще трябва да се постараят повече от always-on вторичен дисплей и голяма камера. Какво искате да видите вие при новото устройство?

Иначе кога ще го видим? Както се очаква, това най-вероятно ще стане на вече официално обявеното събитие за 12 януари. Вчера HTC още веднъж пуснаха видео тийзър, в който лозунгът отново е „It is all about U“ [for u или for you — „за теб“; бел. превод].