От какво точно се интересувате? От това как да си организирате почивката? Или коя книга да прочетете? Може би какво да сготвите за вечеря или дали сте изключили ютията? А мислили ли сте за края на света? Най-вероятно не, защото ежедневието ни е заето с толкова много други „по-важни“ неща, че не остава време да се замислим за тези толкова далечни явления. Така е, те няма да се случат днес или утре – поне така ни се представя от учените. Това ще се случи в бъдещето, което ние няма да доживеем и не е ясно какви ще са нашите наследници, които ще са свидетели на това.

Базирана на научните факти, които са ни известни до този момент, учените са разработили концепия за края на вселената и всичко, което познаваме. Говорим за един изключително дълъг поглед в бъдещето, който не можем да приемем за 100% точен, но поне може да разберем кога приблизително всичко ще приключи. Все пак всяко нещо си има начало и край и нашият свят един ден ще изчезне.

Според данните във видеото, след около 100 000 години нито едно съзвездие няма да е същото, както го познаваме днес. След около 500 000 години най-вероятно ще ни удари астероид или на Земята ще възникнат непоносими климатични промени. А след около 2.8 милиарда години на нашата планета няма да има нито вода, нито бактерии, нито каквото и да било друго. Кога ще дойде краят на абсолютно всичко – това може да разберете във видеото, което между другото е много интересно.