Дали бъдещата промяна на Instagram ще бъде полезна на хората? По-скоро да. Единственият минус е, че актуализацията ще доведе до още повече реклами. Но ние все пак трябва вече да сме свикнали на тези досадни неща, така че може би това няма да е чак такъв проблем.

Някои Instagram потребители, са много по-зарибени по това приложение, отколкото по Facebook например. За да улеснят клиентите си, Instagram добавят следната черта:

405Всеки един профил, който използва приложението, за да развива бизнеса си, вече ще има бутон „Contact“. Благодарение на него, хората желаещи да получат някаква информация от въпросния магазин, ресторант или каквото и да било друго, няма да губят времето си в търсене на имейл или телефонен номер, чрез който това да стане.

Преди ако сте пишели коментари под снимките, за да зададете вашия въпрос, след няколко месеца това няма да е необходимо. Освен, че улеснява потребителите, тази промяна спестява време и на самите бизнесмени. Те не само ще могат да си набират повече клиенти, но вече ще могат и да следят, кои техни постове са най-успешни и привличат повече внимание.

От Instagram споделят, че актуализацията ще бъде ефективна според тях, защото са коментирали идеята със стотици бизнесмени, които използват Instagram. Първо достъп до тази новост ще имат гражданите на САЩ, Нова Зеландия и Австралия. А по другите страни, ще излезе до края на тази година. Така че ние ще трябва да почакаме още малко, за да видим, дали наистина ще има полза от нея.