Като изключим ненормалната спортна кола от Faraday Future, все още не сме видели какво смята компанията да представи на пазара, за да се бори с конкуренцията на Tesla Motors. Е, до днес — в YouTube канала си, калифорнийската компания пусна 15-секундно видео. На него виждаме градската кола, която се движи по пустинен път. „Не можете да чуете двигателя?“, питат от Faraday Future. „И не трябва“, е моменталният им отговор.

Много хора смятат, че FFZERO1, концептуалният им електрически автомобил с 1000 конски сили мощ, няма да излезе на пазара никога. Точно за това Faraday Future вече трябва да се ориентират към представяне на касова кола, която да бъде достъпна. Първоначалният им план е такава да видим на CES през 2017 година, като видеото по-горе е част от неините първи реални тестове. За това и виждате, че автомобилът е покрит с плащ докато се движи — така че да не може да бъде заснет от любопитни фотографи, които да разкрият дизайна ѝ преди премиерата.

Е, какво мислите за Faraday Future? Ще се превърнат ли в достойна конкуренция на Tesla? Време е повече електрически автомобили да се появят по пътищата.