Отначало Android смартфонът от BlackBerry беше просто слух. По-късно той се превърна в официално чакано попълнение в света на технологиите, а ето че най-накрая BlackBerry Priv е повече от това – той е реалност, която днес можем да видим във видео разопаковане.

Хората от Carphone Warehouse са получили ексклузивна бройка от смартфона, който излиза в продажба в САЩ още на 6 ноември. В Европа изглежда също няма да чакаме дълго, защото Priv трябва скоро да се появи в магазина на Carphone Warehouse.

За тези, които не знаят какво представлява BlackBerry Priv, ще споменем няколко думи за неговите функции и характеристики. От къпината можете да очаквате 5.4-инчов екран с резолюция на дисплея 1440 x 2560 пиксела. Процесорът е шест-ядрен Qualcomm Snapdragon 808, а оперативната памет е 3 GB. Вътрешната памет е 32 GB, като има и място за microSD карта. Камерата блести с цели 18 мегапиксела, батерията пък е 3410 mAh.

Освен всичко останало, имате на разположение както софтуерна, така и хардуерна клавиатура, а са налични и някои от класическите функционалности при BlackBerry – BlackBerry Search и BlackBerry Hub. Приложението DTEK пък дава контрол върху настройките за сигурност на смартфона.

Цената на BlackBerry Priv след премиерата трябва да бъде 749 долара, което не са малко пари. Вижте видеото по-долу. Какво ще кажете – има ли надежда за BlackBerry?