Още сме началото на 2017 година и ето, че ненадейво се появи концепция за iPhone 8 във видео формат, която е нещо наистина различно. Тадеу Брандао е дизайнер, който иска да ни покаже какво според него трябва да представлява следващият смартфон от Apple.

От видеото (и снимките по-долу) ще видите, че на първо място iPhone 8 Plus концепцията е с изключително тънки безели. Намеква се дори за по-голям екран (по-голям от 5.5-инча?) Говорим за Plus серията, разбира се, защото виждаме двойна камера на гърба. За да е възможна работата с безелите, дизайнерът е избутал слушалката максимално нагоре, което определено ще е технологично постежение, ако бъде направено.

Снимка: Thadeu Brandão
Снимка: Thadeu Brandão

Като цяло дизайнът е доста изчистен, но това не е най-важното. Всъщност коронният номер във видеото е функционалността на Home бутона, който от известно време чуваме, че ще бъде много по-различен, отколкото е бил до сега. Тадеу си представя, че бутонът ще си остане бутон, но пък ще бъде някак си интегриран в тъчскрийна и ще позволява с него да се извършват много повече неща.

Снимка: Thadeu Brandão
Снимка: Thadeu Brandão

Представете си да можете да използвате Home бутона за контрол на камерата, музиката и какво ли още не — нещо като мобилен вариант на Touch Bar при новия MacBook Pro.

Разбира се, ако се замислим, всички тези неща може и да не са възможни на практика, защото биха могли да усложнят работата с Home бутона като такъв (стартиране на Apple Pay, Siri и т.н.) Така че колкото и да се радвате на концепцията, просто ще трябва да почакаме до септември, за да разберем какво наистина ще ни предоставят от Apple.