В YouTube изтече видео с рендер на HTC 10, което като нищо може да е официалното промо такова, подготвено за утре. Изглежда HTC 10 изобщо не иска да бъде изненада в деня на премиерата си… Освен видеото, холандската медия GSM Helpdesk се е сдобила с чифт нови снимки на устройството, на които много добре се вижда неговия дизайн.

Както предполагаме (и вече е почти сигурно), новото устройство от тайванците поема малко по-различен подход и се придържа към наложения от HTC A9 дизайн. От снимките виждаме Home бутон, два капацитивни бутона и голяма предна камера. Освен това, стерео говорители не се виждан, но според източниците такива има: единият е скрит в слушалката, а другия – в долната част на смартфона.

htc-10-11-april-leak-1

От HTC 10 очакваме да ни донесе 5.2-инчов QHD дисплей (1440 х 2560), процесор Qualcomm Snapdragon 820 и цели 4GB RAM памет. Технологията BoomSound ще стои зад говорителите, а камерата да притежава оптична стабилизация, лазерен автофокус и 12 мегапиксела с Ultra Pixel технологията. За предната такава също се предполага, че ще има оптична стабилизация, което ще е нещо интересно. Спецификациите още включват USB Type-C порт и батерия с капацитет 3000 mAh.

Премиерата на HTC 10 ще се проведе утре, 12 април. Очаквайте повече информация за устройството веднага, щом то бъде представено.

htc-10-11-april-leak-2