VIVACOM Free Wi-Fi Zone Burgas

VIVACOM открива най-голямата свободна Wi-Fi зона на българското Черноморие в Морската градина в Бургас. Новите интернет точки са общо три и обхващат най-популярните райони в парка – Летния театър, Пантеона и Морско казино. От 27 юли те стават част от най-голямата мрежа за безплатен интернет достъп, която телекомът изгражда в цялата страна вече четвърта поредна година. Услугата е напълно безплатна за всеки, не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират, независимо на кой оператор са клиенти.

За да изпробват качеството на безплатната връзка и своята обща култура, посетителите на Морската градина ще бъдат предизвикани да участват в игра, която може да им донесе последен модел смартфон Samsung. През уикенда на 27 и 28 юли, всички желаещи да участват в интерактивната надпревара ще трябва да отговорят на общо 12 въпроса в мобилния сайт www.wifind-morskata.com, като използват новата интернет мрежа със своето мобилно устройство. Играта има образователен характер и цели да запознае хората с историята на знакови исторически фигури и забележителности, които присъстват със свой монумент в морската градина. Чрез разположени около забележителностите QR кодове и осигуреният от VIVACOM Wi-Fi достъп, участниците могат лесно да намерят в интернет информация, която да улесни отговорите им. Трима от тях ще си тръгнат с чисто нов телефон Samsung Galaxy Express от VIVACOM

Новите локации за свободен достъп до световната мрежа са част от стратегията на телекома за покритие с безжичен интернет на важни обществени места и стават част от мрежата с над 4000 в цяла България, които VIVACOM е превърнала в безплатни Wi-Fi зони. От 2010 г. до сега телекомът създава средно по 1000 безплатни Wi-Fi точки на година в различни градове на страната. Сред най-популярните от тях са всичките близо 200 магазина в мрежата на телекома, летище София, петте най-големи ЖП-гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), целият пешеходен център на столицата, както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании.