spartan

Microsoft пусна превю на новия браузър Project Spartan, с което дава възможност на потребителите да го тестват предварително. Компанията спази обещанието си, че бета тестерите няма да чакат дълго за предварителните версии на Windows 10 и след по-малко от две седмици те вече могат да изтеглят новата с номер 10049, която включва наследника на Internet Explorer. Включилите се в програмата ще могат да ъпдейтнат веднага, а тези, които не са, могат да го направят на Windows Insider Program.

През януари Microsoft показа доста от функциите на Project Spartan, но не всички от тях ще бъдат налични в новата версия. Cortana е включена, но за съжаление за момента е ограничена само до територията на САЩ. В Spartan има и ъпдейтнат режим Reading View, но все още няма опцията за запазване офлайн.

Добрата новина е, че Microsoft е включила функцията за бележки Web Notes – с нея може директно да пишете, да подчертавате или да кликнете където искате на страницата и да добaвите коментар или анотация, подобно на Office документи, както и да споделяте комeнтари през имейл, социални мрежи или OneDrive. Има поддръжка и на OneNote.

Трябва да имате предвид, че това все още е ранна версия на Project Spartan, като от Microsoft обещават да има чести ъпдейти за новия браузър в Windows 10. Компанията също така се подготвя да пусне и превю на новата версия на операционната система и за смартфони, в която също се очаква да бъде включен Spartan.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS