Ако очаквате с нетърпение премиерата на новия Nexus, определено няма да чакате още дълго. Вече изглежда няма съмнение, че HTC работят по поне един от двата Google смартфона тази година. Информацията е потвърдена от FCC (Federal Communications Commission). Все още не е разкрита кой знае колко информация за самите телефони, но със сигурност веднага, ком бъдат обявени, ще видим и повече за тях на страницата на Google.

Разбира се, както винаги, вече в мрежата изтекоха снимки на предполагаемия 5-инчов Sailfish, по-малкият от двете Nexus устройства, които HTC вероятно разработва тази година (долу вдясно). Другият е 5.5-инчов и е с кодово име Marlin (долу вляво). Слуховете, че и двата смартфона ще бъдат с изцяло метален и стъклен дизайн (за разлика от миналата година, когато само по-големият беше такъв), може би ще се окажат верни.

htc-nexus-sailfish

s.aolcdn.com

 

 

 

 

 

Ако предположим, че на снимките наистина са двата модела HTC Nexus, няма да има огромно значение кой от двата ще изберете. Тук вече става въпрос за това колко голям екран предпочитате – и двата ще са с последно поколение Snapdragon процесор, 4GB RAM, 12-мегапикселова основна и 8-мегапикселова предна камера, както и поне 32GB вградена памет. Очакваме и четец на пръстови отпечатъци на гърба на устройствата.

Още не е ясно кога ще бъде официалната премиера на HTC Nexus смартфоните тази година. Ако обаче вярваме на информацията, че LG ще пуснат първия телефон с Android 7.0 Nougat (на 6 септември), то може би Google ще представят своите джаджи малко след това.

2 Коментари

  1. Sailfish е по-малкия, а Marlin е по-големия, а не обратното. И какво означава „От Nexus твърдят, че …“?

Comments are closed.