gamers-sets-world-record-far-cry-670

За повечето хора играеното на игри е просто хоби и най-често се ограничава до цъкане на Candy Crush в метрото на път за вкъщи. 23-годишният Уилям Круз е геймър, който възприема игрите доста сериозно. Толкова сериозно, че постави световен рекорд на връх Еверест.

ВИЖ ОЩЕ: ПЪРВИ ПОГЛЕД ВЪРХУ СЕЗОН 5 НА GAME OF THRONES

В очакване на пускането на “Far Cry 4”, производителят Ubisoft избра късметлията Круз, който е родом от Юта, за победител в съзтезанието “Quest for Everest: The Gaming Journey of a Lifetime”, като той спечели възможност да пътува до Еверест, където да изиграе играта на фона на невероятната гледка.

f701fda0-65e0-11e4-a662-1708cbec4719_everest-far-cry-4-record

Въпреки че е запален турист, Уилям Круз никога не е напускал САЩ. Благодарение на Ubisoft той успява да посети Катманду, ледника Кумбу, достигайки до базовия лагер на Ubisoft на Еверест. Щастливецът споделя, че задачата не е била толкова лесна: “С увеличаването на надморската височина ходенето започна да става все по-трудно и по-трудно и дори трябваше да пия много повече вода. Почти през цялото време се чувстваш все едно току що си завършил бягане на 3 мили”, споделя Круз през FoxNew.

За да може конзолата да работи на височина от 18 000 фута, е било необходимо специално оборудване, 15 мъже и 5 яка. След изкачаването последвало 8-часово чакане, при ветрове със скорост 25 мили/ч, за да залезе слънцето, правейки възможно виждането на екрана.

FarCry4_Banner_HD-620x350

“Беше толкова студено, че имах скреж върху якето си, след като завърших играта. Бях много изненадан, че PlayStation 4 работеше без проблеми при тези ниски тепмератури.”, казва Круз. Той е играл в продължение на 90 минути, но многократно е умирал, защото постоянно се разсейвал от красивите гледки по време на залеза.

Макар че това не е била най-добрата му игра, със сигурност тя ще бъде най-зпомнящата се и чрез нея той е поставил световен рекорд „Guinness World Record for Highest Altitude Videogame Console Session“ на 18 569 фута. “Беше наистина страхотно да видиш тези покрити със сняг планини в играта, след което да отместиш погледа си и да ги видиш на живо. Въпреки че беше трудно, бих го направил отново”, споделя Круз.