Снимка: AndroidPIT

Преди известно време ви съобщихме, че Google планират да имплементират вграден ad-blocker в своя браузър Chrome. Изглежда идеята продължава да е на дневен ред за компанията, тъй като няколко потребителя докладват, че тестовата версия на Chrome за Android (наречена Chrome Canary) вече има ad-blocker в менюто за настройки.

Изглежда обаче функцията не е официална, защото не всички потребители на Chrome Canary са успели да я активират.

По думите на Google, блокерът в Chrome Canary е „част от общия ни подход за провеждане на експерименти за тестване на възможни функции, които биха могли да предоставят на потребителите най-добрата практическа работа в Chrome“.

Все още не е ясно кога въпросният ad-blocker ще се появи и в официалната версия на Chrome. По-рано тази година обаче, Wall Street Journal разкриха, че Google биха искали да го имплементират както в мобилната версия, така и в десктоп варианта на браузъра си.

Тъй като голяма част от приходите на Google са именно от интернет реклами, е интересно как би работил този ad-blocker. Вероятно той ще блокира само натрапчиви реклами като такива, които изскачат. Възможно е също той да блокира всички реклами, с изключение на тези от Google AdSense.