Петя Арнаудова от София спечели поддържаща роля във филма „Move On” като част от кампания на GLOBUL. Тя бе избрана лично от режисьора на продукцията Асгер Лет чрез международен кастинг, който се проведе в единадесет европейски държави, участващи в проекта – Австрия, Албания, България, Германия, Македония, Словакия, Унгария, Хърватска, Черна гора, Чехия и Холандия.

В България желаещите да участват във филма „Move On” имаха възможност да качат видео запис на свое актьорско изпълнение или кратко представяне пред камера на уебсайта на кампанията – www.move-on-film.bg. Кастингът продължи до края на месец юни, а победителката бе избрана сред кандидати от всички държави-участнички в проекта.

Снимките с участието на 23-годишната Петя ще се състоят на 19-ти и 20-ти юли във Виена, Австрия, където тя ще влезе в ролята на продавач на билети във Виенската опера. Петя е завършила „Актьорско майсторство и дизайн” в Нов български университет и до момента е играла в театрални постановки като „Домът на Бернарда Алба”, „Роберто Зуко”, „Алис в страната на сънищата”. Участието във филма „Move On” ще е първата й роля в киното.

Основната цел на проекта „Move On” е създаването на филм-пътешествие из Европа, вдъхновен от потребителите. Всеки от тях има шанс да допринесе за реализацията на проекта чрез споделяне на снимки, аудио и видео съдържание, като най-добрите идеи ще бъдат включени в сценария на филма.

Кампанията „Move On” е разработена благодарение на сътрудничеството между Deutsche Telekom и COSMOTE Group, като премиерата на филма се очаква през септември тази година.