GMail / Image credit: JESS3

Ако вчера или онзи ден сте забелязали нещо странно в своя Gmail профил, не се плашете. Google излязоха с обяснение. За тези, които не знаят за какво става въпрос – някои Gmail профили вчера виждаха малка емотикона на череп в долния десен ъгъл. Данните сочеха, че проблемът не засяга HTML версията на електронната поща, но въпреки това потребители сочеха, че емотиконата се е виждала както в Chrome, така и във Firefox и дори Edge.

gmail-skull

Много потребители се изплашиха от това, тъй като когато поставите мишката над иконата, са се изписвали думите „Component Spy“, „Channel Spy“ и „Data Spy“. Служителите на Google успокоиха всички във Help форума на компанията, като обясниха, че става въпрос за бъг. Интересното е, че иконката е създадена автоматично от дебъгъра на Google, който се използва за намиране на бъгове. И ако това ви звучи като нещо, излязло от филма „Генезис“ (Inception), то може би е така. На запитване от страна на The Verge, Google са отговорили само със следното изображение:

google-bug-fix-the-verge

 

В крайна сметка е важно, че бъгът вече е отстранен и няма нужда от паника. Не е имало никаква опасност от хакове или нещо подобно. Ако сте виждали емотиконата, вече можете да си отдъхнете.