Въпросът звучи като реторичен, но може би не е така за всички. Защо обаче ви го задавам днес? Бях вдъхновен за това от последното видео на младия влогър зад YouTube канала DennisCeeTv. Заедно с няколко подкрепящи го медии, той решава да направи много интересен социален експеримент – с малката Тали организират скрита камера по улиците на Ню Йорк, докато детето се преструва, че е изгубило майка си. Познайте как реагират голяма част от минувачите.

За разлика от други социални истории, които сме ви разказвали тук в Smart News (като например тази за глухонямото момче), клипът „Would You Help A Lost Child?“ не показва изцяло позитивни реакции и изходи от случващото се. Да, ще забележите как много от хората решават да помогнат на момичето като ѝ дадат да се обади на своята майка; случаен човек дори ѝ дава картата си за метрото. Много от минувачите обаче дори не обръщат внимание на молбите на „изгубеното“ дете, поглеждайки го накриво. Случката с последните хора от видеото обаче ще ви шокира до неузнаваемост. Няма да ви казвам какво се случва – вижте сами.

Всъщност попаднах на видеото съвсем случайно – моя приятелка ми го показа днес. Първоначално то е качено в YouTube още преди около две седмици, а за това време има повече от 6 милиона гледания. Много ми е интересно какво смятате вие за случващото се в клипа. И освен това – как бихте реагирали вие в такава ситуация? Споделете с нас в коментарите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS