wohnwagon-trailer-1

В Smart News продължаваме традицията да ви показваме интересни дизайнерски и архитектурни решения за вашия дом. В днешната галерия ще видите каравана, но не каква да е. Серията малки, но луксозни каравани Wohnwagon са дело на австрийска компания, която има за цел да предостави на своите клиенти самостоятелно място, където могат да живеят за около година без да разчитат на почти нищо.

Wohnwagon е основата през 2013 година и на пазара вече имат четири каравани. В момента работят по петата си такава, която след като стане готова, ще бъде изложена пред хотел Almdorf Seinerzeit за наддаване. Всъщност цената на тези „преносими“ домове е между 45 000 и 110 000 долара. Но чакайте да чуете какво получавате срещу тази цена!

Ако решите да се поглезите с една каравана от Wohnwagon, вие ще си купите един малък дом – 25 квадратни метра площ, с допълнително място от 3 х 2 метра, което се „разтяга“, така да се каже. Външната част на караваната е направена изцяло от дърво, а вътре е изолирана с овча вълна. Домът на колела притежава четири слънчеви панела с обща изходна мощност от 1.2kW. Те пък зареждат батерия под пода на караваната. Имате на разположение и 550-литров резервоар, като тази вода може да премине през покрива, където специални растения я филтрират и така тя може да се използва отново.

Когато говорим за вътрешността на тази Wohnwagon каравана, наистина става интересно – мястото е мъничко, но пък уютно и красиво. Леглото изглежда прекрасно, с допълнително второ такова, изваждащо се изпод него. Останалата мебелировка е красива и луксозна. Но какво ви обяснявам – вижте сами!

Кликнете на изобреженията за по-голям размер:

* Правата върху изображенията са притежание на техния автор.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS