Докато Snapchat все още се бори за IPO (първично публично предлагане), бивш служител на компанията наклеветява Snapchat, че са фалшифицирали номерата на растежа си с цел да увеличат цената си.

Антъни Помплиано, който доскоро е ръководел екипа, определял растежа на компанията, е вкарал Snapchat в съда в Лос Анджелис. Всичко това е в следствие на неговото уволнение само три седмици след мандата му, което се дължи на отказа на Помплиано да изпълнява длъжност на измамник.

Мъжът преди това е бил на сходна позиция във врага – Facebook. Едно от обвиненията на Помплиано е, че Snapchat са го наели с цел да откраднат конфиденциална и защитена информация от Facebook. Нещата обаче явно не са се случили, както компанията е очаквала.

На съдебния процес се твърди, че ръководството на Snapchat е видяло заплаха в лицето на Помплиано за намерението на компанията да стане публична, след като той е отказал да си затвори очите за злоупотребите, извършвани от неговия екип.

Освен това според адвоката на Помплиано, Snapchat са имали намерение да накърнят репутацията му. Все пак не е добре в CV-то ти да пише, че си бил съкратен по лъжливи причини само три седмици след назначаването ти.

Snapchat, разбира се, отрича подобно нещо да е било сторено. Представител на компанията казва следното: „Прегледахме отново жалбата на Помплиано. Тя е абсолютно измислена от недоволен бивш служител.“

То е ясно, че няма директно да си признаят… Но в крайна сметка не е ясно на кого да вярваме. Може би съвсем скоро ще се разбере, коя от двете страни прикрива истината.