Тестовете потвърдиха думите на Samsung, че батерията на Note 7, е най-добрата досега от тази серия. Ако погледнете таблицата по-долу ще видите, че до този момент винаги е имало голям прогрес, като става въпрос за батерия, при всяко ново поколение смартфони произведени от Samsung. Като сравним резултатите с Note 4, продължителността и качеството на живота на батерията на Note 7 са се подобрили с цели 12%. А, пък в сравнение с Note 5, разликата е около 7%, което изобщо не е малко.

samsungbatteryТрябва да споменем обаче, че тези резултати са от тестовете, правени на смартфон с Exynos. Note 7 с Snapdragon 820 издържа 7 часа и 55 минути. Но като се има предвид за какво става дума, тези почти осем часа, също са доста добри показатели.

Както виждате в диаграмата е включен и iPhone 6S Plus, който се счита в момента за най-големият конкурент на новия Note. 6S Plus показва същите резултати като Note 5, което означава, че батерията на Samsung e 7% по-добра от тази на Apple. Засега. Ще видим какво ще ни покажат американците другата седмица…