how-affiliate-marketing-works

Афилиейт маркетинга е модел, при който рекламодателите заплащат за рекламата само при извършено действие (например: продажба, регистрация и др.). В Европа и САЩ е изключително популярен модел, който среща интересите на онлайн бизнесите, за които е изгодно да продават само при реално действие от страна на потребителите с тези на малки сайтове и блогове, които имат нужда от методи за монетаризация, но не могат да продават достатъчно
количество реклама.

В България доскоро на принципите на афилиейт модела работеха предимно сайтовете за групово пазаруване и малко количество онлайн магазини и сайтове за онлайн услуги. Пречка пред повечето бизнеси беше голямата инвестиция в техническо решение за отчитане на продажбите и трудната комуникация с голям брой малки сайтове и блогъри.

През последните 2 години афилиейт мрежата 2leva.bg предложи на своите клиенти именно решение на тези два проблема и създаде условия за бързото развитие на модела в България. В момента афилиейт модела се използва от голямо количетво компании, като в платформата на 2leva.bg всеки бизнес може да достигне до над 2000 афилиата само чрез регистрация и активиране на кампанията.

2 Коментари

Comments are closed.