Помните ли старите анимационни филми, които се въртяха преди около 10 години по канал Cartoon Network? Немалко хора сме израснали с Уайли койота, Том и Джери, Лабораторията на Декстър, Скуби Дуу и куп други класики. Липсват ми онези времена.

Е, от канадското студио Tinman Creative явно искат да върнат годините назад, защото от тях се задава нещо изключително интересно. Какво е общото между Фройд, Никола Тесла, Дарвин и 12-годишния Алберт Айнщайн? Това, че те са учени със супер сили, които пътуват във времето и се борят със зли нацисти. Точно така. Анимацията “Super Science Friends!” има за цел да покаже една алтернативна история, в която всеки от тях има различна супер сила и я използва срещу тези, които мислят лошото на света.

В случая става дума за Kickstarter кампания. Все още не е сигурно, че ще видим тази анимация на бял свят. Затова, който би искал, може да се включи в набирането на средства, като срещу съответната сума може да получи някои много интересни облаги под формата на сувенири, комикси или дори герои по тяхна идея в някой от епизодите.

Разгледайте кампанията, като кликнете на линка по-долу. Ако милеете за oldschool анимация като от едно време, мисля че ще ви допадне.

« SUPER SCIENCE FRIENDS! – KICKSTARTER »