Съоснователят на Android Анди Рубин основа своя компания, както вече знаем, и малко по-късно показа тийзър за първият смартфон от тази въпросна компания. Дни по-късно бе потвърдено, че джаджата от Essential ще бъде с Android, а днес разбираме и още нещо — Рубин ще представи нещо голямо на 30 май.

Информацията идва директно от чисто-новия Twitter профил на компанията, като първоначално не се споменава какво точно ще види бял свят.

По-късно самият Анди Рубин сподели в Twitter снимка, от която личи, че Essential работят по 360-градусова камера. В този ред на мисли информацията продължава да тече и преди часове компанията сподели още един тийзър. На снимката се вижда силуетът на смартфон с някаква прикачена джаджа, която вероятно е въпросната 360-градусова камера.

Очаква се премиум смартфонът от Essential да има много тънки безели (както видяхме от тийзъра), заоблени ъгли на екрана, както и патентован порт за различни джаджи, разширяващи възможностите на устройството. Тук явно става въпрос за портът, в който се включва тийзнатата по-горе камера.

Датата 30 май за премиерата на Essential съвпада с денят, в който Анди Рубин ще говори на конференция Recode Code Conference. Вероятно джаджите ще видят бял свят за първи път там. Чакаме!