SIRI

Siri е най-популярният гласов асистент в мобилно устройство, който беше представен за първи път от Apple при анонса на смартфона iPhone 4S.

Един от най-очакваните смартфони тази година е бюджетният iPhone 5C, който би трябвало да бъде представен официално на 10 септември. Тази седмица анализаторът Piper Jaffray от Gene Munster публикува доклад, разкриващ повече детайли за следващите епълски устройства, включително iPhone 5C.

Според доклада iPhone 5C няма да поддръжа Siri и ще струва 300 долара на свободна продажба без договори. Анализаторът твърди, че телефонът ще има пластмасов корпус, 4-инчов дисплей и по-ниски хардуерни спецификации от 5S и 5.

Apple очаква iPhone 5C да бъде ключов продукт за по-изостаналите пазари, включително Китай и Индия. Напомняме, че в Китай устройствата са изключително евтини, така, че би било умен ход от страна на компанията да наблегне на маркетирането на продукта в страната. Munster твърди, че компанията ще премахне Siri от 5C за да спре канибализацията на собствените си продукти и да отличи смартфона от топ модела iPhone 5S. Той потвърди, че iPhone 5S ще има скенер за пръстови отпечатъци, вграден в хоум бутона.