Колкото и да се подиграват някои хора със Samsung заради “копирането” на продукти на Apple, масата обожава Galaxy S III. Анализаторската фирма Localytics твърди, че потребителското търсене на смартфона не е намаляло, въпреки, че Apple осъди успешно Samsung и въпреки пускането на iPhone 5.

Localytics е компания, която следи от кои устройства идва мобилният трафик към мобилните приложения, твърди, че се наблюдава увеличаване с 9%  на използваните Galaxy S III смартфони от първата седмица на август. Освен това, броят на използваните смартфони на Samsung се е увеличил с 16% през седмицата, когато отношенията й с Apple бяха най-обтегнати. Този процент достига 15%  в седмицата, когато беше представен новия iPhone 5.

Според анализаторите, Apple е направила услуга на Samsung с цялата съдебна драма. Така компанията едва ли не е намекнала на потребителите кои са правилните алтернативи на iPhone и кои най-много се доближават до елитния смартфон. Ако анализаторите са прави, то би било хубаво Samsung да загуби още 1 милиард.

Източник: BGR

1 коментар

Comments are closed.