Снимка: PhoneArena

Независимо какво излезе от дизайна на iPhone 8, едно е ясно — новият смартфон от Apple ще е по-скъп от миналогодишния. Изглежда това смятат и анализатори, един от които е Стивън Милунович (Steven Milunovich) от UBS. Според него моделът с най-малко памет ще струва около 870 долара, докато най-скъпият (вероятно с 256GB вградена памет), ще бъде пуснат за 1070 долара.

Прогнозите на анализаторите се базират на информация за цените на компонентите, които Apple използва за своите устройства, или поне така се прави обикновено. В случая обаче е прекалено рано да се каже колко ще струват компонентите, при положение че още няма финално решение за дизайна на iPhone 8.

Според Милунович още, 45% от iPhone продажбите догодина ще са на бъдещия iPhone 8, докато средната цена на продадено iPhone устройство се очаква да е около 730 долара. Колкото до акциите на Apple, UBS очакват те да скочат до между 165 и 170 долара.

Към момента най-скъпият iPhone на пазара е iPhone 7 Plus с 256GB памет, който се продава за 969 долара. Най-евтиният от текущата линия е iPhone 7 32GB за 649 долара.