Няма какво да се лъжем, в днешните смартфони има едно нещо, което е супер несигурно и може да ви предаде по всяко време. Не, това не е софтуерът, камерата или дисплеят. Става дума за батерията, която бих казал, че е и един от най-големите проблеми, които все още не са намерили глобално решение, като например имплементацията на някакъв вид соларни батерии или нещо подобно.

ВИЖ ОЩЕ: Готови ли сме за роботи и изкуствен интелект

Докато този проблем се реши, човешката креативност може да намери всевъзможни начини, които да закърпят положението в труден и критичен момент. Такова е и решението на дизайнера Тсунг Чи-Хсиен, който е създал тези малки батерийки, наречени Mini Power. Те буквално имат формата на малки хапчета. С тези картонени капсулки той спечели конкурса Red Dot Design Award и по този начин даде решение на този проблем.

Биоразградимата конструкция на Тсунг, която той предвижда също да бъде налична за закупуване в магазините, не включва пластмаса, както повечето батерии за еднократна употреба, което е не само по-добро за околната среда, но също така спестява от опаковки. Mini Power са супер лесни за употреба. Нужно е само да отчупите [rquote]Mini Power са мини решение на един голям проблем[/rquote]капсулата и тя може да ви даде 4 или 6 часа живот на телефона, което е впечатляващо, имайки предвид размерите й.

Като цяло тази идея не е нещо, което да не е било измисляно досега. В Азия подобни неща се практикуват от много време, но тези, които се продават, не са много полезни за околната среда, не толкова заради литиево-йонни батерии в капсулите, но заради факта, че са от пластмаса. Това прави идеята на Тсунг Чи-Хсиен толкова интересна и иновативна. Все пак си остава проблемът с батериите в капсулите, но според създателя им те ще могат един ден да се рециклират в същия магазин, откъдето сте ги купили.

Ясно е, че такива батерии има. Дори преди време бях писал една статия за подобни аксесоари, които предлага Nokia. Има още много марки, които се занимават с такива неща, но нито една от тях няма подобен дизайн и мощност в едно. Тези малки капсулки всъщност са мини батерии, които ще спасят телефона ви от внезапна „смърт“.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВОТО НИ ВИДЕО